BURÇLARIN İŞ YAŞAMINA ETKİLERİ

BURÇLARIN İŞ YAŞAMINA ETKİLERİ

Burçların iş yaşamına etkileri ( Hangi Burç Hangi İşe Uygun )

Dün bir arkadaşımın işletmesindeyken bir çalışanı ile olan problemlerinden bahsetti. Konuşmalarımız üzerine görünen şu ki;
her insanın doğuştan getirdiği belirgin özellikleri var. Ve bunlar karakterini, yaşanmışlıkları ile beraber kişiliğini oluşturuyor. Eğer üzerinde derin çalışmalar yapılmaz ve değişim istenmezse her birimiz bu genel tanımlar içerisinde yaşıyoruz. Eğer bu tanımlar yukarıda bahsettiğim arkadaşımın çalışanındaki gibi gözle görülür bir biçimde ise bunlara göre yaşamı kolaylaştırmamız mümkün.

Anladığım kadarıyla çalışan muhasebe bölümünde çalışıyor ancak istediği alan bu değil ve hem kendine hem iş yerine zor zamanlar yaşatıyor. Doğum tarihine baktığımızda çalışması gereken bölüm halkla ilişkiler ve/ veya insan kaynakları v.b.Arkadaşıma kişiyi hiç bu alanlarda değerlendirmek istediniz mi? diye sorduğumda aldığım yanıt ‘geçen sene buraya geçişini istedi ancak muhasebede yeterli elemanımız olmadığı için olumlu cevap veremedik’ oldu.

Astrolojiye ilk adım atarken aldığım ilk Çin Astrolojisi eğitmenimiz ” Ben firmamda her zaman kişilerin tablosuna göre karar verirdim. Ve her zaman da verimli dönüşler alırdım’ olduğunda çok şaşırmıştım. Şimdi düşünün iş arıyorsunuz ve doğum tarihiniz uyumlu değil diye işe alınmıyorsunuz diye düşündüm. Kast edilen bu değilmiş işin içine girdiğimde anladım.

Elemanınızı alıyorsunuz ve ona uygun işleri veriyorsunuz. Örneğin iki çalışanınız var ve çok başarılılar. Ancak aralarından sadece birinin sizi dışarıda temsil etmesi ve sizi iyi derecede temsil etmesini, pazarlamasını istiyorsunuz. Biri iletişiminde çok başarılı değil, görsel olarak dikkat çekici ancak sahne önde olduğunda konuşamıyor, diğeri ise görsel olarak iyi değil, çok iyi iletişim kuruyor ancak öfkeli ve sahne önde olduğunda konuşamıyor. Seçiminiz ne olurdu?

Burada bakmanız gereken bir kaç nokta var. Bunlar sizin iş anlamında kişideki gözlemleriniz. Ancak bu kişi daha iyisini yapabilir ve sizin tüm düşüncelerinizi ,tüm endişelerinizi yok edebilir. Önemli olan onu nasıl yönlendirdiğiniz. Kişinin iş,aşk ve /veya arkadaşlıktaki trik noktalarını biliyorsanız seçiminiz bu yönde olacak ve onun kontrol etmesi ve yapamadığı,yapmayacağı ve sevmediği bir işi bile severek yaptırabilecek duruma getirebilirsiniz.

Bunlar detaylı bir analizle olsa bile; şimdilik sizlere yol göstermesi için hangi burç hangi işe daha uygunu içeren analizimi bir sonraki yazımda anlatacağım.

( İş yerinizde var olan kişilerin kendi departmanında sürekli mutsuz ve verimsiz olmasının nedeni kimyasının oraya uygun olmayışıdır. Su ve zeytinyağ gibi düşünün hiçbir zaman karışmazlar, ancak üstüne siz koyduğunuz için bir arada işlevsiz dururlar. Bile bile salataya yağ yerine su ekler miydiniz? Bunun gibi bile bile iş yükünüzü arttıracak ve sizi zarara sürükleyecek elemanı aynı bölümde tutmamak ve size daha verimli olacağı bölüme yerleştirmek, salataya su yerine yağ eklemek kadar kolay. )

Şimdiden bol kazançlı günler dilerim.

Sevgilerimle

Burcu ERİM DURAL



Skip to content