“Rüyalar peri masalları bizlerde kahramanlarıyız”

“Rüyalar peri masalları bizlerde kahramanlarıyız”

Rüya yorumları ve rüya rehberliği ile yoldaşlığını yaptığım Dolly Karlıyol Tosun’a teşekkürlerimle. Rüyalar peri masalları bizlerde kahramanlarıyız. Masalımda varsanız birgün mutlaka karşılaşırız… Detay için iletisim@sifa-sanatlari.com dan iletişime geçebilirsiniz… sevgiyle

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

Kimine göre çok şey ifade ederken kimine göre de hiç bir şey ifade etmez…

Fakat ilgilenen insan için bu hem büyük merak konusu, hem de keşfedilmeye bekleyen bir gizem gibidir.

Kabala’da “uyanık”, Yaradan’ın Işık’ını ruhunda hisseden kişiye denir. ‘‘Uykuya dalmak” ise, Işık’ın kişiyi terk etmesi anlamında kullanılır. Ruhu yeniden Işık’la dolduğunda, kişi, yeni bir güne “uyandı” tabiri kullanılır.

1

Tanrı’nın doğum günü kitabında Burak Özdemir ise “gece, ruh varlığı olarak idrak ettiğin kişisel ahiretindir” ve “uyku iki yaşam arasında geçen ‘gece karanlığındaki’ süreçtir” der.

Bende tüm bunları okuduktan sonra daha da ayrıntılı bilgi edinmek için bu işin uzmanına sormaya karar verdim ve Ankara Şifa Sanatları kurucularından biri Burcu Erim Dural’a sordum …

-Rüya uzmanlığın nereden geliyor? Ne tür bir eğitim veya deneyimden sonra bunu iş olarak yapmaya başladın ?

Geçmiş nesillerimde de, yakın neslimde de şamanlığımız söz konusu. Fakat gerekmedikçe kullanmayız. Biliriz ki herkesin bir yolu ve yolculuğu var. Yardım istendiğinde gerekli bir gece bekler sonrasında bir takım göstergeleri vardır, olumlu ise yardımımız söz konusu olur. Bunun dışında yaşaması ve ödemesi gereken bir kefareti var ise bizler geride dururuz.

Bana gelince çok konuşmadım, dile getirmedim son birkaç seneye kadar. Hala da bazı şeyleri konuşmayı sevmem. Aslında üstadımı burada açık açık yazma iznim yok. Bu sebeple sadece tasavvuf kaynaklı bir eğitim alarak rüyalarımda ilerlediğimi söyleyebilirim.

-Rüyalar hayatımızda nasıl bir yer kaplamalı? Önemi nedir?

Bu kişinin ilgi alanı ve gelişimine bağlı olarak değişebilir aslında.

Benim için bu kadar önemi yoktu yıllar öncesinde. Kuzenim rüyalar görür ve sabah bize anlatırdı. Küçüktük o zaman çok iyi hatırlıyorum. Ben de aynı rüyayı görmüş olurdum ( ne tesadüf ;) ) fakat ben anlatmaya çekinirdim o zaman. O yaramazdı büyüklerimiz için, ben uslu ve takdir edilen çocuk. Belki bunun elimden kayıp gitmesinden korkar anlatmazdım. Çoğu zaman dinlemezdi ailesi, bize geldiğinde anlatırdı ve birlikte eğlenir olayın gerçekleşmesini beklerdik.

3

Bir gün yine rüya görmüştüm. Korkunç ve acı vericiydi. Eğer o da gördüyse olacak şeyler iyi değildi. Ben tasavvuf ve Kuran-ı Kerim eğitimim için yolda giderken karşıma ağlayarak çıktığını hatırlıyorum. Yürürken konuştuk ve dersim bittiğinde onlarda buluşmamızı istedim. Edebileceğim tüm duaları okumuştum. Ders boyunca ve yeni biri de eklenmişti onu da okudum belki bu çaresizliğe çare olur diye. Evden kuzenlerime gidene kadar ki mesafe de iki mahalle idi. Fakat bana bir ömür geldi. Çünkü ortamızda bulunan marketin yandığını görmüştük ve olan olmuştu. O yangından sonra anladım ki rüyalarım çok önemliydi. Söylesek inanırlar mıydı? Hiç sanmıyorum. Ama o günden sonra ben kendime inanır olmuştum.

Dediğim gibi rüyalar bazı insanların hayatında çok yer kaplar; bazılarında hiç yer kaplamaz. Ben o geniş yer kaplayanlardanım. Kaplaması için böyle şeyler yaşamanıza gerek var mı? Hayır. Bu karar kişiye kalmış. Eğer ruhunda, kalbinde bir yerde bunu hissediyorsa hayatında önemli bir yer vardır her şey gibi rüyaların.

-Rüyalar ile ilgili herkesin bilmesi gereken tüyolar nelerdir?

Öncelikle ne görülen rüyalar, ne de içeriği ileriki seviyelerde anlatılmaz. Fakat bu konulara ilgisi olanlar mecburen anlatırlar. Ve bazen sadece rüyanın tamamını dinlemem. Bazı ince noktalarını sorarım ki rüyalar açılsın ve devam etsin. Rüya konusu her konu gibi hassasiyet ve önem içerir.

Altı çeşit rüya vardır. Bunları bilmeleri gerekir. Kabuslar, karabasan v.s içeren rüyalar; kişisel arzu istek ve fazla düşünceden kaynaklanan rüyalar ki bunlar çıkmaz; olduğu haliyle çıkan rüyalar; rüya içinde görülen rüyalar vs. tam altı çeşittir. Rüya alanında ilerlemiş kişiler altıncı rüyanın ne olduğunu zaten bilirler.

4

Rüyalar hakkında eğer yeni ilgilenmeye başladıysanız ve bu alanda ilerlemek istiyorsanız. İlk başta ilgilenilmesi gereken şey;

Ne sıklıkla rüya gördüğünüz. Tekrarlanıp tekrarlanmadığı,

Rüyada görülen ve size bir şey hissettiren bir sembol veya başka bir imgenin olup olmadığı,

Uyandığınız da sizde yarattığı histir.

Dikkat ettiyseniz gerçekleşip gerçekleşmediğini sormuyorum. Öncelikler budur. Zaten gerçekleşen bir rüyaya sahipseniz ve daha ileri seviyeye sizinle konuşalacaklar daha başka olacaktır.

-Rüyaları bilinçaltı ve spiritüel olarak nasıl ayırırız?

Mesaj içermeyen hiçbir rüya yoktur aslında. Sadece açık kapalı mesajları vardır. O kadar. Elbette ki içeriğinde geleceğinizden, spiritüel gelişiminizden bir mesaj vermeyebilir her rüyanız. Fakat şöyle der bilinç altınız size bazen;

Bu olayı kafana o kadar taktın ki içinde yaşıyorsun artık. Düşünmeyi bırak. ( Bunun spiritüellikle ilgisi yoktur ) Günlük yaşadıklarınızı, sorunlarınızı, mutluluklarınızı tekrarlarsınız.

Bazıları vardır; rüyanızın içinde rüya görürsünüz farkındasınızdır.

Bazı rüyalar vardır; meditasyon yaparsınız, duanızı edersiniz vs. Zihniniz sakindir, geleceğinizin kapısını açar; öğrenmek istediğiniz şeyi öğretecek ustaya gitmenizin yolunu gösterir. Hatta, ustanızla rüyalarınızda karşılaşır inisiye edilirsiniz, el alırsınız, öğrenciliğine kabul edilirsiniz. ( İşte bunlar spiritüeldir. )

Fakat bunlar çok çok ileriki seviyeler. Ve bunu test etmenin yolları da mevcuttur. Bu konular çok kaygan zemindir. Böyle çok kişiyle karşılaşıyorum mesela. Bunların doğruluğunun göstergeleri vardır. Bu göstergeleri taşımayanlara cevabımız hoş olmayabiliyor. İnce çizgileri olan bir alan ve bu çizgilerin geçilmesi kimse için hoş olmayabilir.

5

Genelde danışanlarımızın izni ile ihtiyaç duyduğumda; bir psikolog ile birlikte yürütüyorum ve çok da eğlenceli oluyor. Çünkü bilimsel açıklaması ile ruhani açılımı ortak olan bazı rüyalar gerçekliğin felsefesini bambaşka bir boyuta taşıyor. Bu yüzden çok eğleniyoruz hep birlikte.

Bilincimizin, 7 nesil geçmişten miras bilinç parçalarımızın üzerimizdeki payı çok büyük. Ve bunlara bazen rüyalarımız ayna olur, bazen dostlarımız, bazen hayatın kendisi. Önemli olan bu bilinç parçalarının farkında olup, farkında yaşamak.

Ben rüyaları değil, hayatınızı okumanıza destek oluyorum. Hayatımızda içinde boğuşurken kaçırdıklarımızdır bazen bizleri büyütecek olan. Ve bunlar girer gizlice bilinçli veya bilinçsiz rüyalarımıza ve biz bunları okuduğumuzda büyük bir kitap okumuş oluruz. Kendi kitabımızı. Geçmiş atalarımızın bizlere bıraktığı büyük emeklerle yazılmış kitabımızı.

Rüyalar peri masalı, bizler de kahramanlarıyız. Masalımda varsanız mutlaka karşılaşırız.

Huzurlu rüyalar…

www.sifa-sanatlari.com

Dolly Karlıyol Tosun

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

Yazının orjinalini : http://www.halkinhabercisi.com/ruyalar-peri-masali-bizler-de-kahramanlariyiz de okuyabilirsiniz.



Skip to content